Kerro, kerro kuvastin ken on kaikkein hyvinvoivin

Olen aina pitänyt laittautumisesta, oli sitten kyse hiuksista, meikkaamisesta tai vaatteista. Tämä on lähtöisin jo äidinmaidosta. Uusi prinsessamekko ostettiin pienempiinkin juhliin ja äitini motto tuntui olevan: "Mielummin överit kuin vajarit". Muutamia kertoja taisinkin olla kavereiden synttärijuhlissa hieman ylipukeutunut valkoisissa sukkahousuissani ja vaaleissa kengissä muiden pomppiessa kuralätäköissä. 

Näin aikuisenakin ostan edelleen sievän, hieman epäkäytönnöllisemmän vaatteen kuin hupparin tai colitsihousut. Rakastan mekkoja ja hameita, mutta olen joutunut toteamaan useampaan kertaan etteivät ne sovi räntäsateessa koulun pihalla juoksenteluun. Minulla on ripsienpidennykset (tosin hyvin maltilliset), laitatan kynteni kerran kuussa samoin käyn kampaajalla säännöllisesti. Joku varmasti ajattelee, että olenpas pinnallinen tai enkö ole tyytyväinen itseeni sellaisena kuin olen. En näe asiaa näin. Ripset helpottavat hyvinkin kiireisiä aamujani. Toki ripsien lisäksi laitan myös aamuisin hieman meikkiä kuten meikkivoidetta sekä puuteria ja kulmiin väriä. Kaduilla ja kaupassa näen lähes päivittäin naisia joilla on upeat tuuheat räpsyttimet, mutta heidän kasvonsa kaipaisivat hieman lisäehostusta. 

Toki yksikään meikkipohja ei näytä hyvältä jos ihosi on huonossa kunnossa. Panostaisin siis aivan ensimmäisenä kasvojenhoitoon, niin kosmetologilla käymiseen kuin kunnon kotihoitotuotteisiin. Tämän jälkeen vasta ripset ja muut lisävarusteet. Olen nuorempana ollut todella laiska huolehtimaan kasvojeni ihosta ja ei varmasti ollut yksi eikä toinenkaan kerta kun olen mennyt meikit naamassa nukkumaan. Nykyisin en voisi kuvitellakaan tekeväni näin ja sen huomaisi taatusti seuraavina päivinä kasvoistani. Käyn myös säännöllisesti kasvohoidossa. Pyrin käymään hoidoissa ainakin neljä kertaa vuodessa, mutta välillä innostun ottamaan sarjahoitoja kun ihoni tuntuu stressin tai jonkin muun syyn takia voivan huonommin. Nyt ajattelet, voi kamala mitä rahanmenoa! Tienaan itse jokaisen pennini, kukaan perheestämme ei jää mitään vaille kasvohoitojeni takia, ja mielestäni mikään ei ole parempi sijoitus kuin satsaus omaan hyvinvointiin. 

Nyt minulla on meneillään Karkkilan Cootimessa (www.cooltime.fi) sarjahoito, missä vuorottelemme kahden erilaisen hoitomuodon välillä. Ensimmäinen on Soft Plasma -laitehoito, missä erilaisten hoitopäiden avulla saadaan hoitava seerumi imeytymään syvämmelle ihoon. Toinen hoitomuoto on Derma Pen -mikroneulaushoito. Kuullostaa ehkä kivuliaalta, mutta sitä se ei missään nimessä ole. Siinä käytettään pientä sähköistä kynää ja tämän seurauksena ihoon syntyy pikkuruisia reikiä (kyllä vaan!). Reikien ansiosta ihoon pääsevät imeytymään hoitavat seerumit huomattavasti paremmin ja tehokkaammin. Molempien hoitomuotojen jälkeen tulos on nähtävissä välittömästi hoidon jälkeen, sillä ihoni on heti kirkkaampi ja sileämpi. Ei siis punainen tai vaadi muutenkaan toipumisikaa. Seuraavina viikkoina meikki näyttää kauniimmalta kasvoillani ja itsehoitoa on mukavampi jatkaa. Toisaalta käytän hoitojen jälkeen vähemmän meikkiä, sillä ihoni näyttää paljon kuulaammalta kuin ennen hoitojen alkamista. 

En laita ripsiä, kynsiä tai käy kasvohoidossa näyttääkseni paremmalta vaan voidakseni paremmin kokonaisvaltaisesti. Hyvinhoidettu iho saa minut hymyilemään. Uskon, että kun kasvoni hehkuvat kasvohoidon jälkeen se johtuu osoittain myös sisäisestä hyvinvoinnistani.  Minusta on upeaa olla Nainen! Haluan pitää itsestäni huolen ja näyttää hyvältä ulkoisesti, mikä siis vaikuttaa myös sisäiseen hyvinvointiini, vielä pitkään! 

Marika

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sähköt, tellit, yellit, verot, korot ja korkojen korot

Miksi valita henkilökohtainen valmentaja?