Vaikeuksien kautta voittoon - tai ainakin lavalle

Vallitsevan koronatilanteen takia Fitness Classic -kilpailut siirtyivät huhtikuulta kesäkuuhun. Järjestäjien mukaan silloin kisat pystytään viemään turvallisemmin läpi.

Viime keväänä kisat ensin siirrettiin ja sitten peruttiin kokonaan. Silloin tuo ajatus tuntui itselleni kovin kaukaiselta, vaikka monet tiimiläiseni tästä kärsivätkin. Omiin kisoihini oli tuolloin vielä vuosi aikaa ja kukapa olisi uskonut tämän tilanteen jatkuvan näin pitkään. Muistan ajateltelleeni viime keväänä: "Ai kamala, kisaajat ovat dietanneet ja treenanneet aivan turhaan ja nyt kaikki kova työ valuu hukkaan". Varmasti jokunen kisaajakin näin tuli ajatelleeksi ja kiroili mennessään.


Nyt olen itse tässä samassa tilanteessa, ja asennoitunut jo jonkin aikaa siihen etten kisaa vielä huhtikuussa. Mennessäni lähes päivittäin salille en ajattele, että treenaan vain kevään kisoja varten. Ajattelen tekeväni sen itseäni, oman kuntoni ja hyvinvointini takia. Syödessäni terveellisesti, en ajattele vain näyttäväni hyvältä lavalla, vaan saavani ehkä lisää elinvuosia. Dieettini on alusta alkaen ollut niin fiksusti rakennettu ja suunniteltu, ettei se ole ollut kärsimysmatka enkä missään vaiheessa ole kärsinyt kovasta nälästä, vaan elänyt lähes normaalia elämää.


Mutta. (Joku viisas on sanonut, että ainoastaan "mutta" sanan jälkeiset asiat ovat merkityksellisiä). Kyllähän kisojen siirtyminen harmittaa! Niihin valmistautuminen on paljon muutakin kuin salia ja ruokaa. Olisin ollut henkisesti täysin valmis jo kipuamaan lavalle huhtikuussa ja malttamattomana odotin mitä fiiliksiä kisaaminen saa minussa aikaan. Onko tämä minun juttu ollenkaan, nautinko kisaamisesta vai sopiiko minulle sittenkin vallan muut lajit? Nyt kun kisat siirtyivät, pettymykseltä ei voi välttyä. Etenkin kun täyttä varmuutta siitä ovatko kisat edes kesäkuussa ei ole.


Jatkan pienen huilin jälkeen dieettiäni ja kiintopisteeni on aluksi kesäkuu. Pyrin kuitenkin ajattelemaan positiivisesti enkä jää murehtimaan tapahtunutta. Sain kisojen siirtymisen myötä arvokasta lisäaikaa treenata poseerauksia sekä kuntoani entistä paremmaksi. Uskon vahvasti, että kun viimein joskus nousen lavalle, olen vain entistäkin parempi minä! 

Marika
@marikahyttinen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sähköt, tellit, yellit, verot, korot ja korkojen korot

Kerro, kerro kuvastin ken on kaikkein hyvinvoivin

Miksi valita henkilökohtainen valmentaja?