Aamutreenit vaihtuvat itkuun

Tämän viikon alussa vahvistettiin seuraavat mahdolliset kisat; Suomen vahvin-kisat voidaan järjestää elokuussa.

Jee! Treenimotivaation pitäisi löytyä taas ja salitreenitkin innostaisi enemmän, kun tulevaisuudessa on jotain minkä takia treenata.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Olen huomannut itsessäni väsyneen ihmisen, joka ei nyt jaksa treenata kun yrittäjän arkeen kuuluu niin monta huolenaihetta. Jokainen päivä on selviytymistä tulevasta ja henkistä jaksamista. Uusia sääntöjä joita täytyy noudattaa ja huolta kuinka voit työsi tehdä, jotta saat kaiken tehtyä turvallisesti ja lakipykälien mukaan.

Se hetki kuitenkin, kun jaksat nousta sängystä (vaikka tekisi mieli sulkea kaikki uutiset ja vetää peitto korviin ja herätä vasta, kun kaikki on ohi) ja lähteä työpaikalle, asiat kääntyvät toisin. Töissä odottavat asiakkaat, jotka luovat toivoa, tunnelin päässä on ehkä valoa. Heistä saan voimaa ja energiaa päivääni.

Olen nimittäin neljä vuotta toiminut ensin kevytyrittäjänä ja samalla tein töitä täyttä päivää lasten parissa. Viime vuonna opiskelin myös samalla itselleni koulutetun hierojan ammattitutkintoa. Nyt kun viimein uskaltauduin puoli vuotta sitten täysipäiväiseksi yrittäjäksi, saa tämä Suomen hallitus minut miettimään teinkö suuren virheen? 

Oma unelmani, muiden mielipiteistä huolimatta, on olla yrittäjä ja sehän tässä maassa tarkoittaa: olet yksin ilman mitään tukea ja kaikki täytyy jaksaa ottaa vastaan mitä eteen tulee ja pärjätä sekä keksiä keinoja. Tämä vain koska olet yrittäjä.

Millä siis rauhoittaa itsesi kaiken tämän keskellä, jotta jaksaa ajatella positiivisesti ja tehdä ne työt joita saa tehdä?

Niinkuin olette huomanneet aloitin avantouinnin. Se rauhoittaa. Nyt olen löytänyt myös toisen tavan jolla mieli ja keho rauhoittuvat. Siitä voin kiittä asiakastani, jonka kanssa keskustelimme eri joogatunneista. Kokeilin ensimmäisen kerran elämässäni yinjoogaa ja jäin koukkuun. Löysin netistä suomalaisen yrityksen joka näitä tunteja tuottaa ja voin tehdä niitä milloin haluan, kun itselleni löytyy sopiva väli päivään.

Oman mielen ja kehon hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta, muuten ei jaksa, enkä pystyisi tekemään omaa työtäni hyvin. Kun keho kertoo väsymyksen merkkejä oma elämä täytyy rauhoittaa, jotta jaksaa hoitaa arjen. Oma rauhoittuminen tulee nyt siitä, että kovia treenejä vähemmän (4 kertaa viikossa) ja vain silloin, kun olo tuntuu virkeältä. Muuten ainoastaan  kevyttä liikkumista sekä enemmän unta.

Näillä keinoilla jaksan paremmin vastaanottaa tulevaa ja kun tämä kaikki taas rauhoittuu uskon myös treenitulosteni  parantuvan.

Liikunnasta en luovu. Se on kallio, joka auttaa jaksamaan! 


Suvi, kuntosaliyrittäjä 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sähköt, tellit, yellit, verot, korot ja korkojen korot

Kerro, kerro kuvastin ken on kaikkein hyvinvoivin

Miksi valita henkilökohtainen valmentaja?