Korkkariaskel kerrallaan kohti kisoja


Kisadieettiä on nyt kulunut 10 viikkoa ja kisoihin on vielä aikaa reilut kaksi kuukautta. Ruokavaliota on kiristetty kerran dieetin aikana, ja vaikka muutos ei ollut suuri, sen vaikutukset tuntuivat lähes välittömästi. Oloni oli kevyempi ja vaakakin näytti jo viikon päästä huomattavasti vähemmän. Tämä kisadieetti onkin todellinen tutkimusmatka omaan itseen, kroppaan, sen toimivuuteen, ja etenkin omaan mielenhallintaan. 

Ennen kisadieettiä pelkäsin millaisia mielitekoja minulle saattaisi tulla, sillä ainahan kaikki kielletty kiinnostaa enemmän. Vielä ei ole tehnyt mieli mitään, paitsi korkeintaan hakea santsikierros ruokaa. Toki ruoka pyörii enemmän mielessä ja etenkin vapaapäivisin on keksittävä paljon puuhaa, etten istuisi odottamassa nälkäisenä seuraavaa ateriaa. Onneksi lapset, koira ja aviomies pitävät minut kiireisenä. Muuten olenkin pyrkinyt karsimaan ylimääräisiä tehtäviä elämästäni, jotta minulla olisi energiaa treenata ja aikaa olla myös perheeni kanssa. Tuo karsiminen ja sanan EI -sanominen onkin vaatinut opettelua, mutta nyt dieetillä sitäkin on tullut harjoiteltua. En siis esimerkiksi ole lähdössä tämän kevään kuntavaaleihin mukaan. ;)

Viikkoni koostuu tällä hetkellä viidestä salitreenistä, kahdesta reipas sykkeisestä aerobista ja päivittäisistä lenkeistä. Tämän lisäksi poseeraustreenit kuuluvat lähes päivittäin ohjelmaan. Useasti jään salille treenin jälkeen hetkeksi kävelemään korkkareissa, toisinaan taas kävelen olohuonettamme ympäri. Poseeraustreenistä on tehnyt mielekkäämpää ja rennompaa seuran löytäminen! Yhdessä treenaillessa ja samalla jutustellessa tuleekin huomaamatta korkkarikilometrejä mittariin. Tälläistä vertaistukea onkin tärkeää saada matkan aikana. 

Hyvässä ja pahassa ensimmäisiin kisoihin valmistautuminen on jännittävä projekti. Koska minulla ei ole kisaamisesta minkäänlaista aikaisempaa kokemusta, en tiedä olenko pysynyt aikataulussa vai olenko kaukana siitä. En toki myöskään saa paineita, jos homma ei etene kuten mahdollisen edellisen dieetin aikana. Viikottaiset raportit kuvineen valmentajalleni auttavat minua kuitenkin pysymään kartalla edistymisestäni ja mihin tulisi vielä kiinnittää huomiota. 

Tulevaisuutta kisojen jälkeen en ole vielä ajatellut, vaan hoidetaan nämä kisat nyt ensin pois alta. Puheissa saatan sanoa, että ensi kisoissa sitten sitä ja tätä, mutta vielä en tiedä jääkö tämä kokemus ainutkertaiseksi. Epäilen. On tämä vain niin mielettömän palkitsee puuhaa! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sähköt, tellit, yellit, verot, korot ja korkojen korot

Kerro, kerro kuvastin ken on kaikkein hyvinvoivin

Miksi valita henkilökohtainen valmentaja?