Perhe voimavarana


Usein lapset nähdään esteenä omille harrastuksille. Sen kerran kun pääset harrastamaan, vaikkapa salille, sinua painaa huono omatunto kun jätit lapsesi kotiin etkä vietäkään kaikkea mahdollista vapaa-aikaa heidän kanssaan. Tekemisestä ei tahdo tulla mitään vaan haluat nopeasti kotiin. Kuullostaako tutulta?

Kun itse olin pieni äiti kävi kerran viikossa aerobic-tunnilla tai lenkillä työkavereidensa kanssa. Nämä hetket oli omistettu minulle ja isälle. Äidin ollessa urheilemassa katsoimme aina urheiluruutua vierekkein sohvalla tai pelasimme Unoa. En muista ikinä ajatelleeni, että on ikävää kun äiti lähtee johonkin, vaan miten mukavaa kun saan viettää isän kanssa yhteistä, kahdenkeskeistä aikaa. 

Oma puolisoni on alusta saakka tukenut harrastamistani ja nyt kisaamistani. Vuorovaikutuksemme on aina ollut kannustavaa ja toista tukevaa. Näin myös lapset ovat kasvaneet tässä ilmapiirissä ja se on tarttunut heihin. Pelkästään minun harrastamistani ei tueta, vaan tuemme kaikki toinen toisiamme. Lähdemme koko perhe kannustamaan jalkapallopeleihin tai tsemppaamme kokeilemaan uusia lajeja.

Kun lapset olivat pienempiä harrastimme vuorotellen toisen touhutessa lasten kanssa tai treenasin kotona olohuoneessa. Nykyisin lapset (8v, 10v ja 12v) ovat jopa tyytyväisiä kun pääsevät meistä hetkeksi eroon ja saavat olla kaikessa rauhassa. "Äiti, eikös sinulla ole tänään treenipäivä?", saattaa kuulua yläkerrasta. 

Poseeraustreenini ovat etenkin pojissa herättäneet suurta hilpeyttä. Olenkin saanut heistä tähän hyvää seuraa ja muuten niin jännittävä poseeraustilanne on muuttunut rennoksi poikien hölmöillessä vieressä. Muista, että aina ei harrastamisen tarvitse tapahtua ilman lapsia, vaan koko perhe voi touhuta yhdessä! 



Puhukaa kotona avoimesti lasten kanssa miten tärkeää on, että kaikki perheenjäsenet saavat harrastaa ja viettää omaa aikaa. Lapset ovat fiksuja, joten he kyllä ymmärtävät ja tottuvat nopeasti siihen että harrastat ja otat itsellesi aikaa. Kerro etukäteen, että olet esimerkiksi huomenna tunnin pois, näin lapsi ehtii tottua ajatukseen. 

Tärkeintä mitä voit lapsellesi tarjota on olla hyvinvoiva ja jaksava vanhempi. 

Marika


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sähköt, tellit, yellit, verot, korot ja korkojen korot

Kerro, kerro kuvastin ken on kaikkein hyvinvoivin

Miksi valita henkilökohtainen valmentaja?